Köftenin her halini çok severim. Sebzeli olanı daha bir lezzetli ve bereketli oluyor.
Malzemeler,
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Kekik, Karabiber, Pul biber, Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su barbardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gr köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı Karabiber,
- Tuz
Köfte malzemeleri bir kaba alınır. 10 dk. yoğurduktan sonra şekil verilip bekletilir.
Patatesler soyulup, doğranır. Baharatlar ile harmanlanıp tepsinin en alt kısmına döşenir. Üzerine bezelyeler dökülür, havuç doğranıp eklenir. Soğan ince uzun olarak kesilip döşenir. Sarımsak doğranır. Köfteler dizilir. Köftelerin arasına domatesler küçük kareler halinde doğranıp serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırına alınır.
Vakit kaybetmeden sos hazırlanır. Ayrı bir tavada terayağ eritilir. Üzerine salça ilave edilir. Biraz kavrulunca su ilave edilip kaynatılır. Kaynayan su tepsideki yemeğe dökülür. 220˚ fırında 30-45 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
bende akşama ne pişirsem diye diye bir hal oluyordum
dolapta önceden hazırladığım köftelerim var
sen çok yaşa :)