Ana içeriğe atla

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE


Köftenin her halini çok severim. Sebzeli olanı daha bir lezzetli ve bereketli oluyor.
 
FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

Malzemeler,
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik, Karabiber, Pul biber, Tuz
Sos için,
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su barbardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Köfte için,
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı Karabiber, 
  • Tuz
Hazırlanışı,

Köfte malzemeleri bir kaba alınır. 10 dk. yoğurduktan sonra şekil verilip bekletilir.

Patatesler soyulup, doğranır. Baharatlar ile harmanlanıp tepsinin en alt kısmına döşenir. Üzerine bezelyeler dökülür, havuç doğranıp eklenir. Soğan ince uzun olarak kesilip döşenir. Sarımsak doğranır. Köfteler dizilir. Köftelerin arasına domatesler küçük kareler halinde doğranıp serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırına alınır.


Vakit kaybetmeden sos hazırlanır. Ayrı bir tavada terayağ eritilir. Üzerine salça ilave edilir. Biraz kavrulunca su ilave edilip kaynatılır. Kaynayan su tepsideki yemeğe dökülür. 220˚ fırında 30-45 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...














Yorumlar

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
tahayla yeni hayat dedi ki…
Hoşgeldiniz :)) Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim...
darkolivee dedi ki…
Bu harika oldu
bende akşama ne pişirsem diye diye bir hal oluyordum
dolapta önceden hazırladığım köftelerim var
sen çok yaşa :)
tahayla yeni hayat dedi ki…
Afiyet olsun o zaman :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...