ETLİ PIRASA BÖREĞİ


Kış sebzeleri bizim evde pek yemek olarak tüketilmiyor. ( Ispanak yemeği veya böreği, pırasa kavurması, karnabahar kızartması ve kapuska...)
 
Hal böyle olunca kış sebzelerinden farklı tarifler yapmak gerekiyor.

Bu böreği annem kıymalı olarak yapar. Ben etli denedim.
 
Tadı çok güzel olmuştu. Kesinlikle tavsiye ediyorum..

ETLİ PIRASA BÖREĞİ

Malzemeler,
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
İç harç
  • 1/2 kg pırasa
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı

Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

Pırasalar ince ince doğranıp etlere ilave edilir, sıvağ eklenir ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.

Salça eklenir, 1-2 dk. daha kavrulur.

Tuz ve karabiber ileve edilip ocaktan alınır.

Ayrı bir yerde yoğurt, sıvıyağ ve yumurta çırpılır.

Yufkalar ortadan ikiye bölünür.

Geniş kısımlarından başlanarak önce yoğurtlu harç sürülür, sonra pırasalı harç içine koyulur. Önce aşağı sonra sağdan sola doğru yuvarlanarak gül şekli verilir.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Yoğurtlu harçtan üzerlerine sürülür.

200˚ fırında üzeri kızarıncaya kadar ( 30-35 dk.) pişirilir.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: