Hünkar beğendi aslında etli yapılır (Etli tarifim için tık tık :)).
Ama hafif olması açısından tavuklusunu da denedim. Çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler,
Beğendi için,
- 4 adet bostan patlıcanı veya 1 kavonoz hazır közlenmiş patlıcan (Ben hazır kullandım)
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme kaşık un
- Karabiber, tuz
- 500 gram tavuk kuşbaşı (Ben gögüs eti kullandım siz kemiksiz but da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet domates (yazdan hazırladığımız :))
- 4 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, tuz, kekik
Patlıcanları fırın veya ocakta közleyip kabuklarını soyalım. İnce ince doğrayalım. (Hazır kullanacaksanız bu işleme gerek yok :))
Bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, eriyince üzerine unu ilave edip rengi dönene kadar kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Üzerine patlıcanları ekleyip 10 dk. pişirelim. Karabiber ilave edip ocağı kapatalım (Hazır patlıcan közlemesinde tuz olduğundan ben ilave etmedim kendiniz közlüyorsanız siz ilave edebilirsiniz).
Ayrı bir tencereye tavuğu alalım. Suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Üzerine tereyağ ilave edelim.5 dk. daha kavurup ince ince doğradığımız biber ve domatesi ekleyelim. 10 dk. daha pişirelim. Salça ilave edelim. 1-2 dk. daha pişirip baharat ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
Tabağa önce beğendiyi üzerine tavuğu koyalım. Sıcak veya ılık tüketelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar
bloğunu takibe aldım ...