Ana içeriğe atla

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ


Hünkar beğendi aslında etli yapılır (Etli tarifim için tık tık :)).
 
Ama hafif olması açısından tavuklusunu da denedim. Çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler,

Beğendi için,
  • 4 adet bostan patlıcanı veya 1 kavonoz hazır közlenmiş patlıcan (Ben hazır kullandım)
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme kaşık un
  • Karabiber, tuz
Üzeri için,
  • 500 gram tavuk kuşbaşı (Ben gögüs eti kullandım siz kemiksiz but da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates (yazdan hazırladığımız :))
  • 4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, tuz, kekik
Hazırlanışı,

Patlıcanları fırın veya ocakta közleyip kabuklarını soyalım. İnce ince doğrayalım. (Hazır kullanacaksanız bu işleme gerek yok :))
 
Bir tencereye üç yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, eriyince üzerine unu ilave edip rengi dönene kadar kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Üzerine patlıcanları ekleyip 10 dk. pişirelim. Karabiber ilave edip ocağı kapatalım (Hazır patlıcan közlemesinde tuz olduğundan ben ilave etmedim kendiniz közlüyorsanız siz ilave edebilirsiniz).
 
Ayrı bir tencereye tavuğu alalım. Suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Üzerine tereyağ ilave edelim.5 dk. daha kavurup ince ince doğradığımız biber ve domatesi ekleyelim. 10 dk. daha pişirelim. Salça ilave edelim. 1-2 dk. daha pişirip baharat ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
 
Tabağa önce beğendiyi üzerine tavuğu koyalım. Sıcak veya ılık tüketelim.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Nebihan Akça dedi ki…
Ben de tavuklu tercih ediyorum ağır geliyor etlisi. Elinize sağlık...
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkür ederim. Bundan sonra benimde tercihim tavuklusu olacak :))
Unknown dedi ki…
çok güzel olmuş ellerine sağlık:))
bloğunu takibe aldım ...
günlük yaşamım dedi ki…
etlisini de yedim tavuklusunu da ben ce ikisi de çok güzel afiyet olsun :)
merhaba benım bloğumda cıcı bır cekılısm var beklerım
Tavuklusu guzel bir alternatif. Kisa zamanda deniyecegim. Elinize saglik afiyetler olsun :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...