PATATESLİ TAZE FASULYE TAVASI

 
Bir önceki tarifimde tembel işi fasulye tavası yapmıştım. Aslında tembel işi sayılmazdı mevsim gereği öyle yaptık diyelim :)) 
 
Bu sefer rahmetli kaynanamın yaptığı gibi patatesli yaptım. Çıtır çıtır harika oldu..
 
FASULYE TAVASI
 
Malzemeler,
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,

Fasulyeler tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır (Çok yumuşak olmamalı). Süzgece alınır.
 
Patates haşlanır. Kare şeklinde doğranır.
 
Fasulye ve patatesler derin bir kaba alınır. Mısır unu ve kontrollü tuz ilave edilir.
 
Balık tavasına sıvıyağ eklenir (alt üst çevrileceği için balık tavası kullandım).
 
Yağ kızınca üzerine ince tabaka halinde fasulye ve patatesler yayılır. Kontrol edilerek pişirilir. Alt üst çevirilerek diğer tarafıda pişirilir.

Afiyet olsun...





4 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elinize saglik afiyet olsun..

nilgün ilgün dedi ki...

Bu ara çok güzel taze fasulye tarifleri arka arkaya geliyor:)) Hangisinden başlayacağımı şaşırdım:)) Ellerine sağlık güzel arkadaşım:)

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Teşekkürler dostbahcesindenlezzetler :))

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Tam mevsimi taze fasulyenizn.Turşusuna bayılırım. Sıra onu denemeye geldi Nilgün ablacığım :))