Bir önceki tarifimde tembel işi fasulye tavası yapmıştım. Aslında tembel işi sayılmazdı mevsim gereği öyle yaptık diyelim :))
Bu sefer rahmetli kaynanamın yaptığı gibi patatesli yaptım. Çıtır çıtır harika oldu..
FASULYE TAVASI
Malzemeler,
- 1/2 kg taze fasulye
- 1 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı mısır unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Fasulyeler tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır (Çok yumuşak olmamalı). Süzgece alınır.
Patates haşlanır. Kare şeklinde doğranır.
Fasulye ve patatesler derin bir kaba alınır. Mısır unu ve kontrollü tuz ilave edilir.
Balık tavasına sıvıyağ eklenir (alt üst çevrileceği için balık tavası kullandım).
Yağ kızınca üzerine ince tabaka halinde fasulye ve patatesler yayılır. Kontrol edilerek pişirilir. Alt üst çevirilerek diğer tarafıda pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar