ETLİ BEZELYE YEMEĞİ


Merhabalar :)))...
 
Yine sebze canavarı olan ben ve bir sebze yemeğim daha...
 
Bezelyeleri mevsiminde buzluğa atıyorum ama çabuk tüketiyorum... Hazır alırkende konserve değil yine dondurulmuş türünü seçiyorum. Bana daha lezzetliymiş gibi geliyor...
 
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Malzemeler,
  • 400 gr bezelye
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı,
    Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Margarin ilave edilir. Soğan ince ince doğranır, havuç kare kare doğranıp etlere ilave edilir. 5 dk. tüm malzemler kavrulur. Salça eklenip 1-2 dk. kavrulduktan sonra bezelyeler eklenir. Üzerine su ilave edilip bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz eklenir. En son karabiber ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
    ***Dilerseniz patateste ekleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...

ÇEKİLİŞLER :))))


Bugünü kendime çekilişlere katılma günü ilan ediyorum :))Katılmak isterseniz bağlantı linklerine tıklayabilirsiniz.

İlk çekiliş Zerrinin penceresinden ... Son katılım 07 Şubat 2014...

Hediyeler

1- Kral tacı baskısı olan viskon kumaş. Çift en 1 metre
2- Cupcake baskılı viskon kumaş 1 metre
3- İnce triko kumaş 2 metre
4- Şirin sevimli fincan takımı.




İkinci katıldığım çekiliş Miray'ın annesi... Son katılım 31 Ocak 2014...

Hediyeler,

1-Mutfak önlüğü
2-Üçlü havlu seti
3-Aşçı eldiveni



Üçüncü çekiliş supercellma'dan Son katılım 31 Ocak 2014..

Hediye :

Essence parfüm çeşitlerinden biri







Dördüncü çekiliş Emekkafee'den... Son katılım 9 Şubat 2014

Hediye :

Barmardan kalıplar








Ve son çekilişşşş Misspoine'den... Sevgililer gününe gönderilecekmiş.

Hediyeler,

1- Rival de Loop kapatıcısı ve maskesi
2- Avon Clearskin siyah noktalar için tonik
3- Gabrini beyaz oje
4- Play World ıslak mendiller
5- Vaseline kakaolu vücut losyonu
6- Avon Windscape 
7- Selin Pembe Greyfurt duş jeli
8- Avon dudak parlatıcısı
9- Signal White Now diş macunu

Katılacak olan herkese ve bana da bol şanslar :)))))

KIYMALI LAZANYA

 
Lazanya'yı önceden sık yapardım ama bayağı ara vermiştim. O kadar ki ben ilk yaparken lazanyayı önce haşlardım :)) Şimdi pişirmeden yapabiliyorsunuz (Belki o zamanda vardı da ben fark edememişimdir).
 
Bu tarifi börek olarakta misafirlerinize servis edebilirsiniz. Çok lezzetli, kıymalı börek gibi tadı oluyor..
 
KIYMALI LAZANYA
 
Malzemeler,
  • 10 yaprak lazanya
İç harç,
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salça
Başemel Sos,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2,5 bardak süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,

    Soğanlar ve sarımsak kare kare doğranır, kıyma eklenip sıvıyağ ilave edilir. 10 dk. kavrulur. Su ve salça ilave edilip 2 dk. daha pişirilir, karabiber ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
    Başemel sos için, ayrı bir tencerede terayağ eritilir. Üzerine un ilave edilip rengi dönene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilip 2-3 dk. daha kaynatılır, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır (Topak olduysa blendar'dan geçirebilirsiniz).
     
    Lazanya'yı pişireceğiniz tepsinin en altına 2 yemek kaşığı başamel sos dökülür. Üzerine lazanya yerleştirilir. Lazanyaların üzerine başamel sos dökülüp kıymalı harçtan koyulur. Üzeri lazanya ile kaplanır. Lazanyalar bitene kadar her kata önce başamel sos, sonra kıyma konarak aynı işlem yapılır. En üste başamel sos dökülür ve kaşar peyniri serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200˚  fırında 20 dk pişirilir.
     
    *** Sizde benim gibi bu lazanya susuz pişer mi diyenlerdenseniz 1/2 çay bardağı kaynamış suyu fırına vermeden önce üzerine gezdirebilirsiniz :)) Gezdirmesenizde pişiyor ama...
Afiyet olsun ...
 
 

PRATİK MEYVELİ PASTA


Selamlar blogdaşlarım :))

Bu sıralar ne mi yapıyorum???

Çalışıyorum, çalışıyorum çooook çalışıyorum :((

Sizleri telefonumdan sürekli takip etmeyide ihmal etmiyorum ama...

Bir sürü deneme bekleyen tarifim oldu şimdiden...

Hepinizin ellerine sağlık diyorum.

Bu basit ve pratik tarifi tatlı krizimiz tuttuğunda yaptım. Hafif, meyveli ve kolay daha ne olsun :))

PRATİK MEYVELİ PASTA

Malzemeler,
  • 1 adet sade pandispanya
  • 2 adet muz
  • 3 adet kivi
  • 1 paket dr.Oetker vanilyalı pasta kreması
  • 2 yemek kaşığı parça çikolata
  • 300 ml süt
  • 200 ml süt (Islatmak için)
  •  
    Hazırlanışı
     
    Pasta kreması karışımına 300 ml soğuk süt ilave edilerek pakette belirtilen süre içinde çırpalım (Pakette margarinde koyun deniliyordu ağır olmasın diye ben koymadım).
     
    Pandispanyanın alt parçasını tabağa yerleştirelim. Bir kase sütü kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde gezdirelim. Pasta kremasını spatula yardımıyla ıslattığımız pandispanyanın üzerine sürelim. Meyveleri dizip, pandispanyanın diğer parçasını üstüne kapatalım. Süt ile ıslatıp, kremayı sürüp meyveleri döşeyelim. Meyvelerin üstüne krema ile kapatıp krem torbasına bir miktar krema koyup sıkalım.
     
    Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edelim...
     
    Dilerseniz içine kuru meyve veya kuruyemişte ilave edebilirsiniz...
     
    Afiyet  olsun...


ULUDAĞ

 
Bu sıralar tatile o kadar ihtiyacım var ki...

Resimlere bakarken geçen sene gittiğim Uludağ'da çektiğim fotoğrafları gördüm. Belki benim gibi tatile ihtiyacı olan arkadaşlar vardır resimlere bakıp içi açılsın istedim :)) 

Bursa'dan 45 dk. - 1 saat arası yolculuk yaparak çıkıyorsunuz Uludağ'a. Soğuğu km km hissetmeye başlıyorsunuz yani. (Yol üzerinde sucuk ekmek yemeyi unutmayın:)) Birçok otel var konaklayabileceğiniz. Ancak hafta sonu gidiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Çok kalabalık.
 
İlk gittiğimiz gün tipi olmasına rağmen ertesi gün açan güneş ile her taraf muhteşem bir güzelliğe büründü.  
 
Bursa eşsiz güzelliklerin olduğu bir yer. Görmeniz gereken bir çok yer olmasına rağmen bizim süre kısıtlı olduğundan çok gezemedik. Başka sefer inşaallah.

Ancak yolumuzun üzerinde yer alan doğu çınarına uğramadan olmazdı.. Bizim gibi gezmek için zamanınız olmasa da, Uludağ yolu üzerinde İnkaya köyünde bulunan, yaşı 600' ün üzerinde olan Doğu Çınar'ını mutlaka görün derim.


Bir de unutmadan, Bursa'ya gidip İskender yemeden dönmeyin sakın :)))




PORTAKALLI KEK


 
Tarifi DR. Oetker sitesinden aldım. Çok beğendim. Deneyecek olanlara afiyet olsun :))
 
PORTAKALLI KEK
 
Malzemeler,
  • 3 adet yumurta
  • 170 gr toz şeker
  • 125 gr margarin
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 220 gr sade kekun karışımı
  • 1 adet limon kabuğu
  • 50 ml portakal suyu
Hazırlanışı,

Yumurtanın sarıları bir kaba alınır. Üzerine şeker ilave edilip 4 dk. çırpılır. Rendelenmiş portakal kabuğu, margarin, vanilya eklenir karıştırılmaya devam edilir. Sade kekunu ilave edilip 1 dk. daha karıştırılır.

Ayrı bir kapta yumurtanın beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Tahta kaşıkla kek karışımına ilave edilir.

Önceden ısıtılmış 190˚ fırında 40-45 dk pişirilir. Fırından alınıp 10 dk. bekletildikten sonra kürdan ile üzeri pek çok yerden delinir. Limon kabuğu rendelenip portakal suyu ile karıştırılır, üzerine azar azar dökülür. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.

Afiyet olsun...