Lazanya'yı önceden sık yapardım ama bayağı ara vermiştim. O kadar ki ben ilk yaparken lazanyayı önce haşlardım :)) Şimdi pişirmeden yapabiliyorsunuz (Belki o zamanda vardı da ben fark edememişimdir).
Bu tarifi börek olarakta misafirlerinize servis edebilirsiniz. Çok lezzetli, kıymalı börek gibi tadı oluyor..
KIYMALI LAZANYA
Malzemeler,
- 10 yaprak lazanya
İç harç,
- 300 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Salça
Başemel Sos,
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 bardak süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
-
Soğanlar ve sarımsak kare kare doğranır, kıyma eklenip sıvıyağ ilave edilir. 10 dk. kavrulur. Su ve salça ilave edilip 2 dk. daha pişirilir, karabiber ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
Başemel sos için, ayrı bir tencerede terayağ eritilir. Üzerine un ilave edilip rengi dönene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilip 2-3 dk. daha kaynatılır, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır (Topak olduysa blendar'dan geçirebilirsiniz).

*** Sizde benim gibi bu lazanya susuz pişer mi diyenlerdenseniz 1/2 çay bardağı kaynamış suyu fırına vermeden önce üzerine gezdirebilirsiniz :)) Gezdirmesenizde pişiyor ama...
Afiyet olsun ...
Yorumlar