Ispanakla ilgili bir takıntım var. Aynı gün içinde mutlaka yenilmeli diye. Bir yazıda okumuştum, ertesi güne kalırsa içinde yer alan bir maddeden dolayı zehirleyebiliyordu. Bu yüzden hem çiğ olarak uygulayabileceğim hem de Taha'ya yedirebileceğim bir tarif aramaya koyulurken biraz oradan biraz buradan bu tarifi uydurdum. Biz çok beğendik darısı size :))
ÇEŞİT PEYNİRLİ VE ISPANAKLI LAZANYA...
Malzemeler,
- 400 ml domates konservesi
- 300 gr ricotta peyniri
- 500 gr ıspanak (yaprak kısımları)
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 50 gr rendelenmiş parmesan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 12 adet lazanya
- 125 gr mozzarella peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)
Ricotta peyniri, ince doğranmış mozerella, ince kıyılmış ıspanak ve maydanoz, rendelenmiş parmesanın yarısı, tuz ve karabiberi bir kaseye döküp iyice karıştırın. Karışımını üç eşit parçaya bölün .
Domates püresinin yarısını tepsiye eşitçe yayın. (Ben üç lazanya yaprağı dibini kaplayacak büyüklükte borcam kullandım) Üç adet lazanyayı dizip üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Lazanyalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
En son kalan domates püresini lazanyaların üzerine döktükten sonra, kalan permasan peynir ve kaşar peynirini gezdirip fırına verin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar altın sarısı renk alana kadar pişirip sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Yorumlar