Ana içeriğe atla

ÇEŞİT PEYNİRLİ VE ISPANAKLI LAZANYA...


Ispanakla ilgili bir takıntım var. Aynı gün içinde mutlaka yenilmeli diye. Bir yazıda okumuştum, ertesi güne kalırsa içinde yer alan bir maddeden dolayı zehirleyebiliyordu. Bu yüzden hem çiğ olarak uygulayabileceğim hem de Taha'ya yedirebileceğim bir tarif aramaya koyulurken biraz oradan biraz buradan bu tarifi uydurdum. Biz çok beğendik darısı size :))

ÇEŞİT PEYNİRLİ VE ISPANAKLI LAZANYA...

Malzemeler,
  • 400 ml domates konservesi
  • 300 gr ricotta peyniri
  • 500 gr ıspanak (yaprak kısımları)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 50 gr rendelenmiş parmesan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 12 adet lazanya 
  • 125 gr mozzarella peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Üzeri için)
 Hazırlanışı,

Ricotta peyniri, ince doğranmış mozerella, ince kıyılmış ıspanak ve maydanoz, rendelenmiş parmesanın yarısı, tuz ve karabiberi bir kaseye döküp iyice karıştırın. Karışımını üç eşit parçaya bölün .
 
Domates püresinin yarısını tepsiye eşitçe yayın. (Ben üç lazanya yaprağı dibini kaplayacak büyüklükte borcam kullandım) Üç adet lazanyayı dizip üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Lazanyalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
 
En son kalan domates püresini lazanyaların üzerine döktükten sonra, kalan permasan peynir ve kaşar peynirini gezdirip fırına verin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar altın sarısı renk alana kadar pişirip sıcak servis edin.
 
Afiyet olsun...

Yorumlar

siyah kuğu dedi ki…
Afiyet olsunn.
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkür ederim :)Siyah kuğu

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...