MİLFÖY MANTISI


Kızkardeşim öğrendiğim meşhur milföy mantısı. Hem pratik hem de çok lezzetli ...

MİLFÖY MANTISI

Malzemeler,
  • 10 adet milföy (Tereyağlı milföyden daha da lezzetli oluyor)
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,

Soğan rendelenir. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz eklenip yoğurulur. Milföyler kare şeklinde dört eşit parçaya bölünür. Üzerine harç koyulur. Kenarlarından çapraz olarak ortada birleşecek şekilde kapatılır. 200˚ derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Ayçiçek yağı kırmızı biberle kızartılıp yoğurdun üstüne serpiştirilir.

 Afiyet olsun...


1 yorum:

Büşra Kahveci dedi ki...

çok güzel görünyor :)