Kızkardeşim öğrendiğim meşhur milföy mantısı. Hem pratik hem de çok lezzetli ...
MİLFÖY MANTISI
Malzemeler,
- 10 adet milföy (Tereyağlı milföyden daha da lezzetli oluyor)
- 100 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- Karabiber
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Afiyet olsun...
Soğan rendelenir. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz eklenip
yoğurulur. Milföyler kare şeklinde dört eşit parçaya bölünür. Üzerine harç
koyulur. Kenarlarından çapraz olarak ortada birleşecek şekilde kapatılır. 200˚
derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
Ayçiçek yağı kırmızı biberle kızartılıp yoğurdun üstüne serpiştirilir.
Yorumlar