- Süzme mercimek çorbası
- Fırında köfte patates yemeği
- Şehriyeli pirinç pilavı
- Mayonezli kabak
- Marullu çoban salata
- Kemalpaşa tatlısı
İlk gün sebebiyle olsa gerek tıka basa yedik. Allah sofralarımızın bereketini eksik etmesin inşaallah. Menüde yer almayan tarifleri yakında ekleyeceğim ama ilk defa tadına baktığım mayonezli kabak çok güzeldi. İlk ondan başlıyorum yayınlamaya. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
MAYONEZLİ KABAK
Malzemeler,
- 5 adet orta boy kabak
- 3 adet orta boy havuç
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı mayanoz
- 10 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 5-6 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Havuç ve kabaklar yıkanır. Rendenin kalın tarafı ile uzun olacak şekilde rendelenir. Sıvıyağda biraz sotelenir (sebzeler hafif diri kalacak şekilde). Ayrı bir kapta mayonez ve yoğurt çırpılır. Üzerine sotelenen kabak ve havuçlar ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınır. Sıvıyağda pul biber kızartılıp üzerine serpilir. Soğuk veya ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar