Ana içeriğe atla

FIRINDA PATATES KÖFTE


Köfteyi çok severim. Hafta sonu yoğurup porsiyonlar halinde buzluğa atarım. Hafta içide yapacağım yemeklere eklerim. Bu yemekte onlardan birisi, hem kolay hem de bereketli oluyor.

FIRINDA PATATES KÖFTE

Malzemeler,

Köfte için ;
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
Yemek için,
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Mevsimine göre domates ekleyebilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı,

Köfte için, soğan ve sarımsak rendelenir. Üzerine kıyma, blendardan geçirilmiş ekmek, yumurta,
karabiber, tuz eklenir. 10 dk yoğurulur.

Patatesler soyulup yıkanır. Elma dilimi şeklinde doğranır. Borcam tepsinin en altına döşenir. Üzerine soğanlar ve sarımsak uzunlamasına kesilip serpiştirilir. Aralarına bezelye serpiştirilir. En üstüne köfteler dizilir. Aralara domates serpiştirebilirsiniz. Ayrı bir tencerede su, margarin, karabiber ve tuz kaynatılır. Yemeğin üzerine ilave edilir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırında 30-40 dk. pişirilir.
 
Afiyet olsun...

Yorumlar

FİLİZ'CE dedi ki…
Turgayın en sevdiği yemek ..inşallah bu akşam bundan yaparsın:))ellerine sağlık,nefis gözüküyor..

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...