Barbunya, üniversite öğrenciliğim boyunca en çok yaptığım yemekti. Malum beş sene sürekli yiyince bayağı yapmamıştım :)) Geçenlerde buzluğa bakarken yazın koyduğum taze barbunyaları görünce canım çekti. Eski günlerin anısına afiyetle yedik :))
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYAMalzemeler,
- 1 su bardağı taze barbunya
- 1 küçük patates
- 1 küçük soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 küçük havuç
- 1 çay bardağı su
- 3-4 dal maydonoz (Evde kalmadığından ben ekleyemedim)
- Tuz
Barbunyaları siyah suyu çıkana kadar 15 dk kaynatalım. Suyunu süzelim. Ayrı bir tencerede soğanı ve sarımsağı ince doğrayalım. Salçayı ekleyip kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave edelim. 5 dk. kavurup üzerine barbunyaları ilave edelim. Suyu ve tuzu da ekleyip orta ateşte barbunyalar pişinceye kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım. Üzerine ince kıyılmış maydonoz ile servis edelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar