Yaz mevsimi sebzesi olmasına rağmen pazarda görünce çok canım çekti. Geçen sene buzluğa koyamamıştım. Taze fasulyenin zeytinyağlısı kadar et ve patates katılanıda çok lezzetli oluyor. Buyrun tarife;
Malzemeler,
- 1/2 kg taze fasulye
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
- Tuz
Hazırlanışı,
Taze fasulye yıkanıp hem enine hem boyuna ortadan bölünür. Tencerede sıvıyağ, soğan ve sarımsak rengi dönene kadar kavrulur. Salça ilave edilir. 2 dk. daha kavrulduktan sonra taze fasuye eklenir. Karıştırılıp su ve tuz ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Düdük ötmeye başlayınca altı kısılır fasulyenin sertliğine göre en az 15 en fazla 20 dk pişirilir.
***Eğer düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz 40-45 dk kapağını açmadan pişirmelisiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar