Bu yemek bizim işyerinde çok çıkardı. Bana söylediklerine göre adı Ankara tavaymış. Orjinali bu şekildemidir bilemiyorum ama ben yediğim şekliyle yapmaya çalıştım çok lezzetli oldu.
ANKARA TAVA
Malzemeler,
- 200 gr dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı salça
- 2,5 su bardağı su
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı,
Etleri tavaya koyup 1 yemek kaşığı margarin ile suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Tencereye kalan margarini ekleyip şehriyeleri kavuralım. Rengi dönmeye başlayınca salçayı ilave edelim. 1-2 dk. kavurduktan sonra etleri ekleyip suyunu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu iyice çekene kadar pişirelim. 20 dk dinlendikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar