Kapuska tarifini vermeden önce bu yemekle tanışma maceramı anlatmak istiyorum. 9-10 yaşlarındayken annem kapuska yapıp, erkek kardeşimle beni tabağın önüne oturtup "bu yemekler bitecek" dediğinde burnumuzu tıkayarak zar zor yemeği bitirdiğimiz hatırlıyorum :)) Aslında, bizim her yemeği yemediğimizde canım annemin bizi zorlama nedenini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Anne olunca " zorlama bırak acıkınca yer" diyemiyorsunuz maalesef. İşte küçükken yaşadığım bu olay benim kapuskayı sevmeme neden olurken kardeşimin o zamandan beri ağzına almayışla noktalandı.
KAPUSKA YEMEĞİ
Malzemeler,
- 1 kilo beyaz lahana
- 1 yemek kaşığı margarin
- 200 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
Düdüklü tencerinin dibinde margarin, küçük doğranmış soğan, et ve salça 5 dk. kavrulunar. Üzerine doğrayıp temizlediğimiz lahana ilave edilir. Pirinçler yıkanıp eklenir. Hepsi karıştırılır. Lahanaların çok az üstüne çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Düdük ötmeye başlayınca ocak orta ateşe kısılır. 15-20 dk pişirilir. Üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar