Ana içeriğe atla

ANKARA TURU :)

Uzun bir aradan sonra hepinize selamlar :) Bu ara sırasında ben neler yaptım diye merak edenleriniz için anlatayım. Bizim miniğe oda yapalım sevdasıyla başladığımız boya badana işleri tüm eve sıçrayarak detaylı yaz temizliği ile son buldu. Eh evi temizledik biraz gezelim sevdası başladı. Ankara'ya sevgili eltim Filiz'e (namı değer Filiz'ce lezzetler) ziyarete gittik. 1 hafta boyunca Ankarayı fethettik :)) Bebeler küçük olunca rotamızı ona göre belirledik. Harikalar diyarı, Göksu park, Atlantis, Kızılcahamam gittiğimiz yelerden bazıları. Anıtkabir, Kızılay vs. bu sefer gezemedik. Yediğim içtiğim bana kalsın ben resmettiklerimi anlatayım size:)))

İlk ziyaret durağı harikalar diyarıydı. Çocukluğumuzun tüm çizgi film kahramanları ordaydı. Ancak bizim çocuklar büyüyünce bu parkın değişmesi gerekecek ya da pepe, callıou vs maketler eklememiz gerekecek gibi :)
 
 
 
 
 
İkinci ziyaret durağı Göksu Park'tı. Ankara'nın denizi olmamasının verdiği birşey olsa gerek çok fazla park var ve hepside düzenli ve bakımlı. Göksu parkındaki gölü suni değilmiş. Burada ördeklere ve ağaçlarla kaplı yeşil yola bayıldım.
 
 
Son durağımız Kızılcahamam'dı. Elticiğimin sevgili anne ve babasını ziyaret ettik köyünde. Çocukları saldık yeşilliklere temiz hava depoladık bol bol :)) Açıkçası Ankara'da bu kadar yeşili bir arada göreceğimi düşünmüyordum. Bu arada yazın sıcağında orada üzerimize birşey almadan duramadık serinden.
 
 
 
 
 
İşte böyle arkadaşlar. Bu arada 1 hafta boyunca bize katlanmak zorunda kalan misafirperver ve güler yüzlü elticiğime ve abime buradan birkez daha çok teşekkür ediyorum :)))
 
En kısa zamanda yeni yemek tariflerimle burada olacağım inşaallah....

Yorumlar

FİLİZ'CE dedi ki…
çok güzel anlatmışsın canım..yine gel yine gezelim,resimler de çok güzel çıkmışlar..öpüyorum ..yeni tariflerini bekliyorum..hoşçakal..
BAL ANNE dedi ki…
selamm
bir ankaralı olarak beğendim yazınızı tekrar bekleriz efem....
annebaldan sevgiler....

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...