Köyden gelen fasulyelerimin bir kısmını dondurucuya attıktan sonra kalanıylada etli taze fasulye yemeği pişirdim.
ETLİ TAZE FASULYE
Malzemeler,
- 1/2 kg taze fasulye
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
- 3 domates (mevsiminde değilseniz 1 yemek kaşığı salça)
- Tuz
- 1 su bardağı su
Taze fasulyeler yıkanıp ortadan ikiye bölünür. Etler düdüklü tencerede (kapağı açık) suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Tereyağ ve soğan ilave edilir. 3-4 dk. kavrulduktan sonra taze domatesler eklenir. 1-2 dk. domates pişince taze fasulyeler eklenip karıştırılır. Üzerine su ilave edilir. Yemeği sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz. Tuz ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan 20 dk. sonra altı kapatılır.
***Düdüklü tencere şüphesiz mutfağın en büyük yardımcısı ancak dikkatli kullanılması gerekiyor. Yemek pişerken kapağı her açıldığında besin değeri buharı ile kaybaolduğunu okumuştum. Düdüklü tencerede böyle bir ihtimal olmadığından yapabildiğim yemekleri düdüklüde pişirmeye dikkat ediyorum.
Afiyet olsun...
Yorumlar