Bu poğaçalar hem yumuşak hemde mahlebin verdiği tattan dolayı lezzetli oluyor. Ben zeytinli olarak yapıyorum ama siz dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Tarif 8 adet poğaça içindir
ZEYTİNLİ POĞAÇA
Malzemeler,
- 225 gr un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
- 1 /2 su bardağı yoğurt
- 75 gr yumuşak margarin
- 1 yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
- Tuz
- 20 adet ayıklanmış zeytin
Hazırlanışı,
Un, mahlep, kabartma tozu ve tuz derin bir kaba alınıp karıştırılır. Üzerine kalan malzemeler ilave edilir. Yumurtanın sarısını ayrılıp akı ilave edilir. Tüm malzemeler 10 dk. yoğurulur. Hamur 8 eşit parçaya bölünür her parça yuvarlak olarak 1 cm kalınlığında açılır. İçine ayıklanmış zeyinler koyulup yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180˚ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Un, mahlep, kabartma tozu ve tuz derin bir kaba alınıp karıştırılır. Üzerine kalan malzemeler ilave edilir. Yumurtanın sarısını ayrılıp akı ilave edilir. Tüm malzemeler 10 dk. yoğurulur. Hamur 8 eşit parçaya bölünür her parça yuvarlak olarak 1 cm kalınlığında açılır. İçine ayıklanmış zeyinler koyulup yarım ay şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180˚ fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar