İstanbul'u en güzel izleyebileceğiniz yerlerden birisidir Çamlıca Tepesi. Çamlıca Tepesi, İstanbul'un Anadolu (Asya) yakasında yer alan ilçelerinden Üsküdar'daki en yüksek tepenin adıdır. Tepede İstanbul Boğazı'nın manzarasını izlerken büyüleniyorsunuz. İçeride İBB'ye ait sosyal tesisler ve yol boyunca restaurantlar var. Yemeğinizi yedikten sonra Boğaz manzarasına karşı çayınızı afiyetle yudumlamanızı tavsiye ederim.
Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...
Yorumlar