Ana içeriğe atla

PATATES CİPSİ, MISIR PATLATMASI VE EVDE MAÇ KEYFİ :))

Geçen akşam Galatasaray - Kopenhag maçı izlerken yesin diye eşim için özel olarak patates cipsi ve mısır patlatması hazırladım :)) Hem sağlıklı, hem lezzetli oldu. Afiyetle yedik (bol kaloriyle ) :)) Tariflere gelince.

PATATES CİPSİ

Malzemeler,
  • 2 adet kızartmalık patates
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Patatesleri soyup, soyma bıçağı yardımıyla kesiyoruz. Kesilen patatesleri nişastası çıksın diye suda 1-2 dk. bekletip, havlu peçeteye alıp, kuruluyoruz. Tavada yağı kızdırıyoruz. Patates dilimlerini tek tek kızan yağa bırakıyoruz. Kızardıktan sonra tekrar peçete üzerine alıp tuz ilave ediyoruz. Fazla yağı peçeteler çekince tabaklara alabilirsiniz.

PATLAMIŞ MISIR

Malzemeler,
  • 1 çorba kaşığı mısır
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı,

Sıvıyağı tavaya alıyoruz. Mısırları üzerine serpiyoruz. Kapağı kapatıyoruz. Orta ateşte hepsi patlayana kadar pişirme işlemini sürdürüyoruz. Ocaktan alıp tuz atıyoruz.
Afiyet olsun, bol keyifler :)))

Yorumlar

darkolivee dedi ki…
ahhhh o hazır cipslerden vazgeçebilsek bizde keşke
2-3 haftada 1 yiyiyoruz aslında ama yerken gene de kızıyorum kendime :D
nasıl bir çelişkiyse bu :)

sefanız olsun
tahayla yeni hayat dedi ki…
Sade cips seviyorsanız tadı süper ama benim gibi baharatlı seviyorsanız markete devam :)) ah kalori hesapları ahhhh...
Unknown dedi ki…
geçenlerde bende denemiştim gerçekten harika oluyor. Yemeklerin yanına garnitür olarak ekliyorum ben kaşarlı kekikli mantarlarımın yanında süper oluyorlar. Kesinlikle tavsiye ederim.
Blogunu takibe aldım :) çok sevimli.. Benimkine de beklerim (:
tahayla yeni hayat dedi ki…
Hoşgeldiniz...Teşekkür ederim:))
muko dedi ki…
merhaba
elinize sağlıkk ne güzel görünüyorlar evde yapılanı sağlıklısı aslında ama işte her zamn olmuyor dimi :)

sevgiler
tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkürler. Kesinlikle öyle sağlıksız olanlar daha cazip geliyor insana maalesef :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...