Ana içeriğe atla

HASANPAŞA KÖFTESİ


Herkese iyi haftalar dileyerek yeni tarifimi yayınlıyorum :)) Yapması biraz uğraştırsada yemesine bayılıyorum :))

HASANPAŞA KÖFTESİ

Malzemeler,

Köfte için,
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber
Püre için,
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Üzeri için,
  • Dilimlenmiş kadar (Köfte adedi kadar)
  • Domates
  • Yeşil Biber
Sos için,
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı,
1
İlk olarak kıymayı bir kaba alalım. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika yoğuralım. Bayat ekmeği rondodan geçirip ilave edelim. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. daha yoğuralım. Hamburger ekmeği büyüklüğünde yuvarlayıp şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200˚ fırında 20 dk. pişirelim.



2
 
Patatesleri haşlayalım. Haşlanırken suya tuz ilave edelim. Çatal yardımıyla haşladığımız patatesleri ezelim. İçine süt ve tereyağını ilave edip iyice ezerek karıştıralım. Pişirdiğimiz köftelerin üzerine serelim.






Patates pürelerinin üzerine kare şeklinde dilimlenmiş kaşar peynirini serelim. Üzerine domates ve yeşil biber dilimleyerek kürdan yardımı ile sabitleyelim. 200˚ önceden ısıtılmış fırına alalım. Vakit kaybetmeden bir cezvede suyu ve salçayı karıştıralım. Kaynayınca tepsiye döküp 200˚ fırında 20-30 dk pişirelim.
 
Afiyet olsun...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çoook lezzetli görünüyor ellerine sağlık
siyah kuğu dedi ki…
Yutkuna yutkuna baktımm ama çok güzel görünüyor:)) ellerine sağlık canım.
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkür ederim canım :))
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler tatlım :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...