Ana içeriğe atla

HAZIR MANTI




Eskiden anacığımla mantı açar afiyetle yerdik. Şimdi zaman bulamamaktan mı yoksa tembellikten mi bilemiyorum ama mantı açamıyoruz. Hazır paketlerde aynı lezzeti arıyoruz ama nerdee... Çok aklıma düştüğünde bu tarifi yapıyorum azıcıkta olsa mantı özlemimi dindiriyor :))

HAZIR MANTI

Malzemeler,
  • 1 paket hazır mantı (Ben superfresh kayseri mantısı kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı,
    Mantılar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serpilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında hafif rengi dönene kadar 20-25 dk. kavrulur.
     
    Derin bir tencerede su kaynatılır. İçine fırından çıkarılan mantılar atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Pişen mantılar derin bir kaba alınır.
     
    Ayrı bir kapta yoğurt ile rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Mantıların üzerine dökülür.
     
    Sıvıyağ tavada kızdırılır, salça eklenip 1-2 dk. kavrulur. Üzerine 1/4 çay bardağı su eklenir 1-2 taşım kaynadıktan sonra alınıp sarımsaklı yoğurdun üstüne dökülür. En üste nane serpiştirilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar

siyah kuğu dedi ki…
Afiyet olsun canım. bende hazırcılardanım önceden üçgen üçgen kulak yapardım artık onunda hazırı var:)) Sonra hastalıklar çoğaldı diyoruz analarımız neyin hazırını alırdı değilmi canım.
hatırakalsın dedi ki…
Kesinlikle doğru tatlım biraz kolaya kaçıyoruz artık maalesef. Biz annelerimizden bu güzel lezzetleri tattık biz yapmasak çocuklarımız bu lezzetleri hiç bilmeyecek...

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...