Ana içeriğe atla

HOŞGELDİN 2014 VE YILBAŞI KURABİYESİ :))

 
Yeni yıl kutlaması bizim ailede pek rastlanan bir durum değildir. Genelde, insanlar tarafından eski bir yılı acısıyla tatlısıyla uğurlayıp, yeni yıla yeni bir sayfa açarak başlamak istenir. Bizim işler ise yıl sonunda çok yoğunlaşır, yılın son iki ayı "bu yıl bitse artık" deriz. Ama yeni yılın ilk iki ayı da bir önceki senenin işlerini toparlamakla uğraşırız :)) Benim için yeni yıl bu açıdan önemlidir mesela :)) Kutlayanı da kutlamayanı da eleştirmiyorum ve asıl önemli olan niyettir diyorum.
 
Bu sene bende ilk defa çam ağacı alıp süsledim (Başka zaman böyle her istediğimiz yerde çam ağacı bulunmuyor). Nedeni oğluşun ışıklar yanarken tepkisini ölçmekti. Süslere fena takıldı. İlkten "anne bu ne ya" der gibi baksada ışıkları yanınca çığlık çığlığa el çırpmaya başladı. Her geleni ağacın yanına götürüyor bu sıralar :))
Aslına bunları yılbaşından önce yapmıştım ama konsepte uysun diye şimdi yayınlayalım :))
 
YILBAŞI KURABİYESİ
 
 Malzemeler,
  • 1 paket dr. oetker yılbaşı kurabiyesi ( Pakette un karışımı, glazür, kalıp ve yağlı kağıt var)
  • 75 gr yumuşak margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı su (Glazür için)
Hazırlanışı,
 
Paketin içinden çıkan un karışımına margarin ve yumurtayı ilave edip ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz. Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp kalıp ile kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine diziyoruz. 170˚ fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir kapta glazürü iki yemek kaşığı su ile karıştırıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri galzüre batırıp fazlasını alarak tabağa alıyoruz. Glazür donduktan sonra afiyetle tüketiyoruz :)) 
 

Yeni yılda Rabbim herkese gönlünden geçen tüm güzellikleri nasip etsin inşallah...

 Hepinize İyi Yıllar Diliyorum...

 
 

 



Yorumlar

Kurabiyeler nefis gozukuyor. Elinize emeginize saglik. Mutlu yillar. Sevgilerimle :)
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler :)) Tüm sevdiklerinizle güzel bir yıl diliyorum...
minikmini dedi ki…
ağacınız çok güzel,kurabiye de güzel olmalı mutlaka :) ellerinize sağlık
mutlu yıllar diliyorum,sevgiler

www.minikmini.blogspot.com
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Merhabalar canım:)
Oğluşunun mutluluğu ve kurabiye tadında mutlu bir yıl dileklerimle sevgiler...
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler minik'ciğim :))
hatırakalsın dedi ki…
Hoşgeldin Seval ablacığım, bir an önce sağlık sorunlarını halledip, güzel tariflerinle aramıza dönmeni bekliyoruz Öpüyorum :))
Kurabiyeler cok hos..yeni yilda tum guzellikler sizin olsun..saglik sihhat olsun..
hatırakalsın dedi ki…
Güzel dilekleriniz için teşekkürler :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...