Mantar-Tavuk ikilisi...Ben ne kadar sevmesemde eşim bu ikiye bayılıyor. Malum kaynanalarda damatları çok sevince bu yemek anneme yemeğe gittiğimizde eksik olmuyor.
MANTARLI TAVUK
Malzemeler,
- 500 gr tavuk butu (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)
- 500 gr mantar
- 3 domates (mevsiminde değilseniz renk vermeyeceği için 1 yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz)
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 bardak su
- Kekik, karabiber, tuz
Tavuklar yıkanıp tencereye alınır. Küp şeklinde doğranmış soğanlar tavuğa ilave edilir. Üzerine sıvıyağ eklenip 5 dk. kavrulur. Domates ve mantarlar eklenir. 1/2 çay bardağı su ilave edilir kapağı kapatılır. 10 dk. ara ara karıştırılır. Kekik, tuz ve karabiber eklenir. 2 dk. daha pişirilip kapatılır.
***Geçenlerde bir gazete okumuştum. Tavuk 20 dk.'dan önce pişerse o tavuğu yemeyin diyordu. Ben hiç pişerken 20 dk'yı bulan bir tavuk görmedim malesef en fazla 15 dk:(((***
***Geçenlerde bir gazete okumuştum. Tavuk 20 dk.'dan önce pişerse o tavuğu yemeyin diyordu. Ben hiç pişerken 20 dk'yı bulan bir tavuk görmedim malesef en fazla 15 dk:(((***
Afiyet olsun...
Yorumlar