Geçenlerde simit yapma aşkıyla iş dönüşü markete daldım, gerekli malzemeleri alıp koşa koşa eve geçtim. Hamuru yoğurdum, ölçtüm, tarttım, biçtim.
Sonuç mu???
Olmadı, beceremedim...
En iyisi, simiti fırınlar yapsın dedim :))
Aşağıdaki
resim fırına girmeden önceki hali. Güzel görünüyor aslında, tadıda güzeldi bence tek
kusuru sert olması. Simitlik un yerine normal un kullandığımdan olabilir belki.
Simit
tarifini es geçiyorum. (Tabi ki yılmadım yine deneyeceğim:))
Ertesi gün
atmaya kıyamadım. Sonuçta nimet. Ben bunları pizza yapayım dedim. Ortaya güzel bir lezzet çıktı.
SİMİT PİZZASI
Malzemeler,
Taban,
Sos için,
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için,
- Sucuk
- Domates
- Peynir
- İstediğiniz malzeme
Hazırlanışı,

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, susamlı kısımlar alta gelecek şekilde dizilip, önceden ısıtılmış 180˚ fırında 15 dk. pişirilir.
Ayrı bir kapta salça, ketçap, su ve kekik çırpılır. Fırından çıkartılıp simitlerin üzerine sürülür. Tekrar fırına verilir. 10 dk. da pişirilir.
Üzerine domates, sucuk, peynir ilave edilip tekrar fırına verilir. 15 dk. daha pişirilip afiyetle yenir.
Ayrı bir kapta salça, ketçap, su ve kekik çırpılır. Fırından çıkartılıp simitlerin üzerine sürülür. Tekrar fırına verilir. 10 dk. da pişirilir.
Üzerine domates, sucuk, peynir ilave edilip tekrar fırına verilir. 15 dk. daha pişirilip afiyetle yenir.
Afiyet olsun....
Yorumlar