Geçenlerde canım babamın doğum günüsünü kutladık ailecek. Kutlama demeyelimde bir arada yemek yeme şöleni diyelim :))
Canım Babam...
Allah sana uzun uzun ömürler versin inşaallah. Bizimle birlikte :))
Kız kardeşim ve annem yine maharetlerini sergilemişlerdi.
Menüde,
- Muzlu, kivili pasta ( İçerik aynı süsleme farklı :))
- Elmalı kurabiye
- Kısır
- Patates böreği
ELMALI KURABİYE
Malzemeler,
İçi için,
- Elma
- Tarçın
Hamuru için,
- 1 paket margarin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Alabildiğine un ( Kulak memesi kıvamı )
Hazırlanışı,
Hamur malzemesinin tamamı derince bir kaba alınır. İyice yoğurulur. 15 dk. dinlendirilir.
Elmalar yıkanıp, rendelenir. Üzerlerine tarçın ilave edilip karıştırılır.
Hamurdan küçük parçalar koparılıp açılır. Kare halinde kesilir. İki ucu çapraz olacak şekilde üst üste getirilir.
200˚ önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar