Meze desem, meze değil...
Salata desem, salata değil...
İkisinin ortası harika bir lezzet :)))
YOĞURTLU KIRMIZI BİBER
Malzemeler,
- 3 adet kırmızı biber
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kırmızı biberler yıkanıp kurulanır. Kürdanla bir kaç yerden delinir. 220˚ önceden ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde yumuşayana kadar ( 20-25 dk.) pişirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur. Dilimlenir.
Ayrı bir kapta sarımsak rendelenir. Yoğurt ile karıştırılır.
Küçük bir tavada sıvıyağ ve kırmızı pul biber kızdırılır.
Servis tabağının en altına biberler, üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üstede kırmızı pul biber ile yağ dökülür.
***Dilerseniz biberleri sıvıyağda kızartarakta yapabilirisiniz.
Afiyet olsun...
s
Yorumlar
Ellerine sağlık
http://eshayat.blogspot.com.tr/