Ana içeriğe atla

KAHVALTI EKMEĞİ...


Geçenlerde ilk defa beyaz ekmek yaptım makinede...
 
Yaparkende acaba dedikleri gibi hamur mu kalacak diye çok merak ettim.
 
Sonuç süperdi...
 
Makineden çıkar çıkmaz kenarından tırtıklayıp tereyağı sürdüm.
 
Ohhh mis mis....
 
Yanlız makineden sıcak çıktığında hemen saldırınca farkettim ki keserken hamurlaşıyor. En az 15 dk. dinlemeli. 
 
Fırından aldığımızda ekmek sıcaksa poşetten çıkarırız ya hamur olmasın diye aynı mantık...

Geçeyim tarife,

KAHVALTI EKMEĞİ...

Malzemeler,
  • 50 gr margarin
  • 200 ml su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 360 gr un
  • 1 yumurta
Hazırlanışı

Önce suyu ardından tüm malzemeyi ekmek yapma makinesi haznesine ekleyin. 3 saatlik programı ayarlayın ve miss gibi kokunun tadını çıkarın.
 
Afiyet olsun...

Yorumlar

Es Life dedi ki…
Ellerinize sağlık, güzel bir tarif. Deneyeceğim mutlaka, sevgiler.
BAL TATLISI dedi ki…
Ohhh misss missss
Ne güzeldir sıcacık ekmeye yağsürüp yemek,helede ekmek kendi ellerimizle tertemiz yapılmışsa
hatırakalsın dedi ki…
Es life teşekkür ederim :)) tadı sandviç ekmeği gibi kesinlikle denemelisiniz :))
hatırakalsın dedi ki…
Bal tatlım makineyi aldığım günden beri her pazar mutlaka ekmeğimi kendim pişiriyorum. Eh tereyağı vazgeçilmezi zaten :))
Unknown dedi ki…
Nurcancığım ellerine sağlık:) Hafta sonu kahvaltı sofraları için mükemmel. Taze dumanı üstünde ekmekler:))Afiyet olsun.
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkür ederim Nilgün ablacığım :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...