Geçen işten eve dönerken yemeklik malzeme almak için markete girdim.
Yufkaları görünce börek yapalım yemeğe dedim.
Ama ne böreği yapsam???
Hem zaman almasa hem lezzetli olsa derken internette daha önceden okuduğum bir tarifi aklıma geldiği kadarıyla yaptım.
Çıtır çıtır mis gibi bir lezzet oldu...
SÜTLÜ PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler,
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 300 gr beyaz peynir
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 demet maydonoz
Yumurta, süt, sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.
Ayrı bir kapta beyaz peynir ve yıkanmış maydonoz ince ince doğranıp karşıtırılır.
Yufkalalar üç parçaya bölünür (Ben elle kopardım)
Tepsinin dibi yağlanır. 1. yufka sütlü karışıma batırılıp tepsiye yayılır. Üzerine beyaz peynir ilave edilir.
2. yufkada sütlü karışıma batırılıp tepsiye yayılır. Üzerine beyaz peynir ilave edilir.
3. yufkata sütlü karışıma batırılır. En üst kata serilir.
Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 30-45 dk. kontrol edilerek pişirilir.
Sıcak servis edilir.
Yorumlar