Ana içeriğe atla

BUTİK SABUN YAPIMI :))


Herkesin hayırlı, güzel, her anından zevk aldığı bir ramazan ayı geçirmesini diliyorum.

Bugün yemek tarifinden farklı bir tarif paylaşacağım...

Butik sabun tarifi :))

Ramazan'ın ilk günü butik sabun kursuna gittim. Yukarıda resimlediklerimin hepsini ben yaptım...

Butik sabun yapımı kolay. Ancak malzemesi pahalı olduğundan pahalı satılıyor galiba.

Lazım olanlar,
  • Sabun (Opak veya Şeffaf hangisini dilerseniz)
  • Esans
  • Boya
  • Kalıp

Hepsi bu.

Kolay dediysek hepsini kat karıştır değil yani :))

Ölçüleri ve püf noktaları var. Bizde tüm detayları Tuğçe hocadan öğrendik. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
Yaptıklarımın tarifini ileride detaylı paylaşırım inşallah.

Haydi kalın sağlıcakla...




Yorumlar

BAL TATLISI dedi ki…
Çok güzel olmuşlar harika bir kursa başlamışsın arkadaşım bu günlerde komşumla bundan bahsediyorduk burda görünce çok sevindim merakla takip edicem inşallah sayende bizde yaparız
Lapermstyle dedi ki…
Sabunlar çok tatlı ve güzel görünüyorlar. Hepsi birbirinden şeker olmuş. Ellerinize sağlık. Bayıldım. Blogunu takibe aldım bana da beklerim :)
Unknown dedi ki…
Miss gibi...Hepsi çok güzel görünüyor. Merakla bekliyorum tarifini...
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler bal tatlısı :)) Yapımı kolay daha evde denemedim. Kardeşimin düğünü için yapacağım inşallah. Blogdan paylaşırım.
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler Aslıhan Hoşgeldin :)) Hemen iadeyi ziyaretine geliyorum :))
hatırakalsın dedi ki…
Gerçekten miss gibi kokuyorlar nur güneş. Tarifi en kısa zamanda paylaşırım inşallah :))
Unknown dedi ki…
HAYIRLI RAMAZANLAR :)SABUNLARIN MİS KOKULARI BURALARA KADAR GELDİ ELLERİNİZE SAĞLIK SABUN YAPIMININ ÖLÇÜLERİNİDE BEKLİYORUZ:)SEVGİLERİMLE
hatırakalsın dedi ki…
Hoşgeldin mutluluklar sokağı :)) Blog adı süpermiş :)) Ölçüleri en kısa zamanda paylaşmaya çalışacağım inşallah :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...