Türlü yaz aylarının vazgeçilmez yemeği. Fırında olanını ilk defa denedik. Harika ve çok hafif bir yemek oldu. Tarif marifetli kız kardeşime ait.
FIRINDA ETLİ TÜRLÜ
Malzemeler,
- 3 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy patlıcan
- 3 adet domates
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet sarımsak
- 400 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Hazırlanışı,
Et tencereye alınır yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Yaklaşık 30 dk.) Pişmesine yakın içine soğan ve sarımsak eklenir. Sıvıyağ ve salça eklenir.1-2 dk. pişirilir. En son su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Tüm malzemeler küçük kareler halinde doğranır. Fırın tepsisine yayılır. Üzerine etler kevgir yardımıyla alınıp ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenir. Hepsi karıştırılır. Etlerle beraber kaynatılmış su dökülür.
Öncede ısıtılmış 220˚ fırında 30-45 dk. pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
türlü çok sevdiği bir lezzeet ama bende hiç fırında denemedim güzel fikir,elinize sağlık güzel görünüyor
sevgiler