Ana içeriğe atla

PATLICAN OTURTMA



Patlıcan yemeklerini çok severim. Ama yapımı zahmetli olanlar tercihimdir. Karnıyarık, Oturtma gibi :))

Patlıcan kızartılınca daha bir lezzetli oluyor gibi gelir bana...

PATLICAN OTURTMA

Malzemeler,
  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı sıvıyağ (Kızartmak için)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
Harç malzemesi,
  • 250 gr kıyma
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı,

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup, yuvarlak şekilde doğranır. 15 dk. tuzlu suda bekletilir.

Ayrı bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ alınır. İnce ince doğranmış soğan ve biber eklenir. Soğanların hafif rengi dönmeye başlayınca kıyma ilave edilir. 10 dk. pişirilir. Salça eklenir. 5 dk. daha pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.

2 su bardağı sıvıyağ derin kızartma tenceresine alınır. Kızdırılır. Sudan çıkarılan patlıcanlar peçete ile kurulanır. Kızgın sıvıyağa atılır. Renkleri dönene kadar kızartılır.
Tepsinin dibine bir sıra kızartılmış patlıcanlar dizilir. Üzerine kıymalı harç ilave edilir. Patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste patlıcanların arasına domates ve sivri biber döşenir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırına verilir. 10 dk. sonra 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilir. 20-30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar

yemek tarifleri dedi ki…
güzel ve harika bir site teşekkürler.
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler yemek tarifleri :))
Gamze Esra Ersöz dedi ki…
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık...
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkürler Gamze'ciğim :))
minikmini dedi ki…
bir de kuşbaşılısı çook güzel oluyor,ellerinize sağlık :)
hatırakalsın dedi ki…
İyi fikir minik mini :)) En kısa zamanda denemeli. Teşekkürler :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...