Mutlu hafta sonları :)))
Bugün çok besleyici bir o kadar da lezzetli bir tarifim var :))
Bugün çok besleyici bir o kadar da lezzetli bir tarifim var :))
İLİK SUYUNA PİLAV VE KAVURMA
Nasıl yapıldığına gelince; 1 kg ilikli kemiği 1 lt suda 90 dk. düdüklü tencerede kaynattım. İnce süzgeçten geçirip kullanıma hazır hale getirdim.
Pilav için; 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırdım. 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyip renkleri dönene kadar pişirdim.2 su bardağı pirinci yıkayıp üzerine ekleyip 3 dk daha pişirdim. 2 su bardağı ilik suyu 1 su bardağı normal su ekleyip tuz ilave edip karıştırdım. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dk. suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini havlu kağıtla örtüp 15 dk. Dinlendirelim.
Yorumlar