Kabak konusunda mutfak kültürüm sadece kızartmak ve dolmasından ibaret.
Şöyle lezzetli bir yemeği yok mu derken bir diyet kitabında rastladım bu tarife.
Şiddetle tavsiye ediyorum :))
FIRINDA KABAK YEMEĞİ...
Malzemeler,
- 1,5 kg kabak
- Tuz, karabiber pul kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr yağsız kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 4-6 adet domates
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı maydanoz
Hazırlanışı,
Kabakları sert bir fırçayla fırçalayarak iyice yıkayın ve kurulayın.
Kabakları küp küp doğrayın, fırın kabına tuz, karabiber pul kırmızı biber, zeytinyağı ile karıştırın.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin. (Yarım saat sonunda kabakları kaşıkla karıştırın)
Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın tuz karabiber ve kıymayla birlikte tencereye koyup kavurun.
Domates, sirke, 2 diş sarımsak, tuz, karabiberi bir tencerede kaynatarak sosu hazırlayın.
Tabağa kabakları alıp, üzerine kıyma ve en üstüne domates sosu ekleyip servis edin.
Afiyet olsun...
Yorumlar