Ana içeriğe atla

CANIM OĞLUM TAHA'M 4 YAŞINDA....


Blog yazma işini ben hayata oğlumun ilk doğum günü ile geçirmiştim. Rabbim nasip ediyor hala daha yazabiliyorum. Bazen O'nu büyütürken ki maceralarım, bazen de yemek yapma aşkım sürdükçe yazacağım inşallah. Nedeni ise hem paylaştıkça mutlu olmam, hem de benim takip ettiğim birçok blogdan / instagramdan faydalandığım gibi belki bizden de faydalanan birileri vardır düşüncesi.
 
Bu sene ki ilk doğum günümüzü kreşte kutladık. Taha'nın arkadaşlarına minik hediye torbaları yaptık. Yaşları küçük olduğundan bu konuda biraz seçici davrandık. Kreşte gönüllerince eğlenmişler bende fotoğraflardan gördüm :)) Kreşteki öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.



Hediye paketlerimiz ve içindekiler :))
İkinci partiyi ise teyzesi hazırlamış. Doğumundan bugüne kadar fotoğraflarını çerçevelemiş süs yapmış. Eksik olmasın. 
 
Rabbim tüm evlatlarımızı korusun inşallah. Bahtları ömürleri uzun hayırlı mutlu olsun.

Diğer doğum günü fikirleri için,
Son olarakta masayı koymazsam olmazdı ama :))


Yorumlar

*mehtap dedi ki…
maşallah nice güzel yaşları olsun inşallah.
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkür ederim canım eksik olma :)) Pudra şekerim
siyah kuğu dedi ki…
Yazdım ama yorum gitmedi galiba
nice güzel senelere. Mürüvvetinide gör inşallah .. Masanızda. Çok güzel emeklerinize sağlık arkadaw sevgilerimle <3
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Canım bir önceki yorumun gelmemiş :( Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Siyah kuğu
siyah kuğu dedi ki…
Resmen yorum savaşı verdim akşam :) bir tanesi gitmiş şükür :)
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Arada oluyor öyle canım internetin azizliği diyelim :)) Siyah kuğu

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip serv...