Hayırlı Cumalar herkese :)))
☘ISPANAKLI MİLFÖY BÖREK☘
Malzemeler,
- 1/2 kg ıspanak
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber
Ispanaklar yıkanıp temizlenir. Soğan ayıklanıp küçük kareler halinde doğranır tencereye alınır.
Üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber eklenir suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Milföyler el yardımıyla biraz açılır. Hazırlanan harç dörde bölünür. Herbirinin ortasına koyulur. Kenarları pide şeklinde yukarı kıvrılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür. 180 ° fırında pembeleşene kadar 25-30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar