Ana içeriğe atla

ELMA DOLGULU KURABİYE...


ELMA DOLGULU KURABİYE...

Malzemeler,
Dolgu:
  • 2 adet orta boy elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1/4 su bardağı fındık kırığı
  • 1/4 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
Hamur:
  • 75 g eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 225 gr un 
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
  • 1 yumurta akı
  • Tarçınlı dekor şekeri
Hazırlanışı,
 
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, ceviz, fındık, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Margarin veya tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı, süt, un ve kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile birer cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerlerine elmalı içi paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Tepsiye alın. Üzerlerine yumurta akı sürün.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını 180°C ayarlayıp ısınması için önceden açın. 30 dk. pişirin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
Afiyet olsun...
 


 
 


Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ellerinize sağlık :)
Tahayla yeni hayat dedi ki…
Teşekkür ederim :) Nedensiz yazar
Fulya Süzen dedi ki…
Selam,
Elmalı kurabiye hiç vazgeçilmez bir tarif, kurabiyelerin baş tacı gibi:)
Elinize sağlık...
Ben de sayfama beklerim, katılırsanız sevinirim...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...