Kapuska tarifini vermeden önce bu yemekle tanışma maceramı anlatmak istiyorum :) 9-10 yaşlarındayken annem kapuska yapıp, erkek kardeşimle beni tabağın önüne oturtup "bu yemekler bitecek" dediğinde burnumuzu tıkayarak zar zor yemeği bitirdiğimiz hatırlıyorum.Aslında, bizim her yemeği yemediğimizde canım annemin bizi zorlama nedenini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Anne olunca " zorlama bırak acıkınca yer" diyemiyorsunuz maalesef. İşte küçükken yaşadığım bu olay benim kapuskayı sevmeme neden olurken kardeşimin o zamandan beri ağzına almayışla noktalandı :)
KAPUSKA YEMEĞİ
Malzemeler,
- 1 kilo beyaz lahana
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 200 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
Düdüklü tencerinin dibinde sıvıyağ, küçük doğranmış soğan, sarımsak, et ve salça 5 dk. kavrulur. Üzerine doğrayıp temizlediğimiz lahana ilave edilir. Pirinçler yıkanıp eklenir. Hepsi karıştırılır. Lahanaların çok az üstüne çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Düdük ötmeye başlayınca ocak orta ateşe kısılır. 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Elinize sağlık...