Eti çok uzun yıllar tüketmedim. Aslında vejetaryen filan değilim. Ama eti sevmezdim. Ne zamanki kendim eti seçerek almaya başladım o zaman etle olan aşkım başladı. Sıfır yağlı et tüketiyorum. İşte kontrfile de hem kolay pişen hem de lezzetli bir et çeşidi.
YOĞURTLU KONTRAFİLE...
Malzemeler,
- 500 gr kontrafile
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 3-4 dilim bayat ekmek
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250 gr süzme yoğurt
- 2 küçük diş sarımsak
- 1/2 demet dereotu
Hazırlanışı,
Eti, tereyağı ve ince kıyılmış soğanı tencereye alalım. Et suyunu salıp çekene kadar hızlı ateşte pişirelim. Karabiber, pulbiber, salça, tuz ve suyu ilave edelim. Orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.(Et sert kalırsa kontrollü su ilave ederek pişirelim)
Bayat ekmekleri küçük parçalara bölüp sıvıyağla karıştırarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Ayrı bir kapta sarımsağı dövüp yoğurt ile karıştıralım. İnce kıyılmış dereotu ilave edelim.
En alta yoğurt üzerine et en üste kızarmış ekmekleri serpelim üzerine tenceredeki kalan et suyunu serpip sıcak servis edelim.
Afiyet olsun..
Yorumlar