Ramazanın gülü güllaç derler ya ramazan ayı içerisindeyken bir güllaç tarifi yayınlayalım o zaman :))
CEVİZLİ GÜLLAÇ
Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 2 kg süt
- 2,5 su bardağı şeker (Şeker ölçüsü damak tadınıza göre değişebilir)
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Süt tencereye alınır üzerine şeker ilave edilip şeker eriyene kadar kaynatılarak pişirilir. Ilınmaya bırakılır. 1 adet güllaç yaprağı tepsiye koyulur ılınan süt kepçe yardımıyla güllaç yaprağı üzerinde gezdirilir. Üstüne ceviz serpilir. Güllaç yaprakları bitene kadar bu işlem yapılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirildikten sonra üzerine istediğiniz meyveyi koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar