TAVUK KÜLBASTI
Malzemeler,
- 1/2 kg tavuk göğsü (fileto)
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6-7 adet sivri biber
- Karabiber, Kekik, Tuz, Kırmızı biber
- Kızartmak için Ayçiçek yağı
Havuç ve soğanlar julyan şeklinde doğranır.
Biberler ortadan bölünür.
Hepsi kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.
Tavuk etleri parmak kalınlığında şerit şeklinde doğranır. Kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.
Borcam tepsiye en altta sebzeler üste tavuk gelecek şekilde dizilir.
Dilim dilim kesilmiş domates ve baharatlar en üstüne eklenir. 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilip öncede ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirilir. Sıcak servis edilir.
Biberler ortadan bölünür.
Hepsi kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.
Tavuk etleri parmak kalınlığında şerit şeklinde doğranır. Kızgın yağda 2-3 dakika sotelenir.
Borcam tepsiye en altta sebzeler üste tavuk gelecek şekilde dizilir.
Dilim dilim kesilmiş domates ve baharatlar en üstüne eklenir. 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilip öncede ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirilir. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar