FISTIKLI PASTA...
Malzemeler,
- 1 adet sade pandispanya
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
- 1 paket krem şanti
- 200 ml süt (krem şanti için)
- 100 gr ayıklanmış şam fıstık
- 200 gr sütlü çikolata
- 1 paket çikolata sos
- 500 ml süt (çikolata sos için)
Hazırlanışı,
Krem şantiyi üzerinde yazan tarife gör hazırlayalım. (Dilerseniz pasta kreması da kullanabilirsiniz)
Çikolatayı benmari usulü eritelim içine fıstıkları atıp karıştıralım. Fıstıkları tek tek çıkarıp üzerindeki çikolatanın donmasını sağlayalım.
Çikolata sosu üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım. Ara ara karıştırarak soğutalım.
Pandispanyanın alt kısmını tabağa alalım. Kaşık yardımıyla 1/2 su bardağı sütle ıslatalım. Üzerine hazırladığımız krem şantinin yarısını sürelim. Çikolataya buladığımız fıstıkları serpelim. Pandispanyanın ikinci katını da kapatıp kalan sütle ıslatalım. Üzerine kalan krem şantiyi sürelim. Soğuyan çikolata sosu döküp buzdolabında 2 saat bekletelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar