Sabah kahvaltısına yetişsin 😋
KIYMALI GÜL BÖREĞİ...
Malzemeler,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
- 5 adet yufka
Kıymalı harç için,
- 500 gr kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Üzeri için,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Hazırlanışı,
Soğanlar soyulup ince ince doğranarak tencereye alınır. Üzerine sıvıyağ ve kıyma eklenir. 15-20 dk. pişirilir. Kuş üzümü ve su ilave edilir.5 dk. daha pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Yufkalar üst üste koyulur ve dörde bölünür. Yufkaya sıvıyağ ve su ile fırça yardımıyla sürülür.
Hazırlanan harç yufkanın geniş kısmına yayarak koyulur. Önce yukarıdan aşağıya, sonra soldan sağa doğru gül şeklinde sarılır. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla dizilir. Üzerine yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak fırça yardımıyla sürülür. Çörek otu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrol edilerek pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar