Lazanya'yı önceden sık yapardım ama bayağı ara vermiştim. O kadar ki ben ilk yaparken lazanyayı önce haşlardım :)) Şimdi pişirmeden yapabiliyorsunuz (Belki o zamanda vardı da ben fark edememişimdir).
Bu tarifi börek olarakta misafirlerinize servis edebilirsiniz. Çok lezzetli, kıymalı börek gibi tadı oluyor..
KIYMALI LAZANYA
Malzemeler,
- 10 yaprak lazanya
İç harç,
- 300 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Salça
Beşamel Sos,
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 bardak süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
- Soğanlar ve sarımsak kare kare doğranır, kıyma eklenip sıvıyağ ilave edilir. 10 dk. kavrulur. Su ve salça ilave edilip 2 dk. daha pişirilir, karabiber ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
Beşamel sos için, ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine un ilave edilip rengi dönene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilip 2-3 dk. daha kaynatılır, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır (Topak olduysa blendar'dan geçirebilirsiniz).
Lazanyayı pişireceğiniz tepsinin en altına 2 yemek kaşığı beşamel sos dökülür. Üzerine lazanya yerleştirilir. Lazanyaların üzerine beşamel sos dökülüp kıymalı harçtan koyulur. Üzeri lazanya ile kaplanır. Lazanyalar bitene kadar her kata önce beşamel sos, sonra kıyma konarak aynı işlem yapılır. En üste beşamel sos dökülür ve kaşar peyniri serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 20 dk. pişirilir.
*** Sizde benim gibi bu lazanya susuz pişer mi diyenlerdenseniz 1/2 çay bardağı kaynamış suyu fırına vermeden önce üzerine gezdirebilirsiniz :)) Gezdirmesenizde pişiyor ama...
Afiyet olsun ...
Yorumlar