MANTAR SOTE
Malzemeler,
- 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
- 300 gr mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber, kekik, tuz
Hazırlanışı,
Sıvıyağı tencereye alın. Üzerine eti ilave edip orta ateşte (gerekirse az az su ilave ederek) pişirin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk. daha pişirelim. İnce doğranmış mantarları ekleyelim üzerine gelecek şekilde su ilave edip salçayı ekleyelim. Orta ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan almadan tuz, karabiber ve kekiği ilave edelim. 2-3 dk. pişirip kapatalım.
Afiyet olsun...
Yorumlar