Ana içeriğe atla

MİLFÖY PİZZASI


Pizzaya bayılırım ancak yok at eti, yok eşek eti derken son zamanlarda mide de kalmadı bizde. Kırk yılda bir hazır yediğimiz şeyleri yememeye başladık :((  Durum böyle olunca iş başa düştü hem pratik hem lezzetli bir tarif çıktı ortaya...

MİLFÖY PİZZASI

Malzemeler,
  • 12 adet milföy
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet uzun sosis
  • 9 dilim sucuk (yuvarlak kesilmiş)
  • 2 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 6 adet yeşil zeytin
  • İlave istediğiniz tüm malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Hazırlanışı,

Altı adet milföy yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Ayrı bir tavada yağ, salça, ketçap kavrulur üzerine kekik ilave edilip ocaktan alınır. Sos milföylerin üzerine serilir. Başka bir tavada sucuk ve sosis kızartılır (ben kızartmadan yemeyi tercih etmiyorum dilerseniz siz çiğden koyabilirsiniz). Sos sürülen milföylerin üzerine sucuk, sosis, ayıklanmış zeytin, beyaz peynir eşit şekilde dağıtılır.       


Üzeri tekrar milföyler ile kapatılır. Bıçak ile orta kısımları artı şeklinde kesilir. Artı şeklin ortasından başlayarak kenarlar geriye doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.


Önceden ısıtılmış 150˚ fırında 30-45 dk üzeri kızırana kadar pişirilir.

Ben milföy pişirirken çok düşük derecede pişiririm. Daha çok kabarıp tel tel ayrılıyor bu şekilde. Size de tavsiye ederim...

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede...

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. ...

EKMEK YAPMA MAKİNESİ VE YULAF EKMEĞİ..

Ekmek yapma makinesiyle tanışma maceramı daha önce burada yazmıştım. Geçenlerde ekmek yapma makinesi ile neler yapılabilir diye araştırırken, ekmek yapma makinelerinin çok kötü olduğu, hiç güzel ekmek yapılamadığını ile ilgili çok yazı okudum. Hatta şikayetten tarif bulamadım diyebilirim. Makinemi 1,5 yıldır kullanıyorum ve daha 1 ekmeğin hamurunu bile çöpe atmadım. Bu yüzden detaylı bir yazı yazmaya koyuldum. Makinem Arçelik K-2705... Ekmeği hazır un karışımlarından yapıyorum genelde. Ama tam ölçüsüne göre. 320 ml su ise mesela kesinlikle tartarak koyuyorum. Sonuç süper. Aslında çeşit çeşit yapmama rağmen az yayınlamışım onu farkettim. Zeytinli çavdar ekmeğini makinede yaptım mesela.. Sonuç mükemmeldi. Aynı şekilde ekmek unu karışımında sütlü tahıllı ekmek yapmıştım. Bu sefer yulaf ekmeği yaptım. Söke'nin yulaf unu karışımından. O da çok lezzetli oldu. Ekmek haricinde ekmek yapma makinesi ile tüm yoğurma ve mayalama işlemi de yapıyorum. ...